Gebelik

10 Hafta Gebelik: Gebelik 10. Hafta

Uz. Dr. Yaşar Hüseyin ONGANLAR

No Comments

Hafta hafta gebelik takibimizde, gebeliğin 10. haftası neredeyse ilk üç aylık döneminizden geçiyorsunuz! İşte bu hafta bekleyecekleriniz.

Gebeliğinizin 10. haftasında vücudunuzda ne gibi değişiklikler oluyor?

Rahminiz büyümeye devam etti, ancak muhtemelen şu anda çok fazla göstermiyorsunuz. Bazı kadınlar haberleri paylaşmaya hazır olabilirken, diğerleri hala hamile olma fikrine alışmamış olabilir. Hem eşiniz hem de doktorunuz ile duygularınız hakkında açık olmanız önemlidir.

10 haftada bebeğinizde neler oluyor?

Bu, embriyonik dönemin sonu ve bebeğinizin organlarının büyümeye ve olgunlaşmaya devam ettiği fetal periyodun başlangıcıdır. Bebeğinizin hayati organlarının çoğunluğu (böbrek, karaciğer, beyin ve akciğerler dahil) çalışır durumdadır, hamileliğinizin geri kalanında olgunlaşmaya devam edecektir.

Bebeğinizin başı vücudunun yarısını oluşturur. Tırnaklar, ayak tırnakları ve saçlar bu hafta görünür olmaya başlayacak. Parmaklar artık perdeli değil. Bebek aktif olarak amniyotik sıvıyı yutuyor ve bacaklarını hareket ettiriyor.

Bebeğin ne kadar büyük?

Bebeğiniz yaklaşık 5 cm uzunluğunda,  yaklaşık 7 gram ağırlığındadır.

Bu hafta için ne plan yapmalısınız?

İkinci doğum öncesi ziyaretiniz 12 ila 16 hafta arasında gerçekleşecektir. Bu ziyaret sırasında, doktorunuz bebeğinizi ilk kez görmenizi sağlayan bir ultrason gerçekleştirebilir. Bazı kadınlar bir hatıra sonogram fotoğrafı almak isterler.

Hamileliğinizi daha iyi hale getirmek için ipuçları

Hamileyseniz bile, formda kalmak için katılabileceğiniz çok çeşitli aktiviteler vardır. Hamilelikten önce aktif olup olmamanız önemli değil, sizin için ne tür aktivitelerin en uygun olduğuna dair doktorunuza danışınız.

Birçok doktor yürümeyi ve yüzmeyi tavsiye eder, çünkü tüm hamilelik boyunca kullanılabilen düşük zorlukta  egzersizlerdir.

Baba adayı için ipuçları

Anneyi düzenli olarak egzersiz yapmaya teşvik etmelisiniz. Onunla konuşun ve ikinizin birlikte yapabileceği egzersizler veya aktiviteler olup olmadığını görün.

Bir çift olarak yapabileceğiniz bazı aktiviteler şunlardır:

  • Yürüme

  • Yüzme

  • Tenis

  • Golf

Önemli olan egzersiz yaparken birlikte vakit geçirmenizdir.

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı

Yorum yapın

Item added to cart.
0 items - 0.00