Site icon Çocuk ve Aile Sağlığı Sitesi

Hamilelikte Bebek Beyin Gelişimi , Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Birçok faktör anne karnındaki bebeğin bebek beyin gelişimi etkileyebilir, ancak sağlıklı hamile kadınların optimal beyin gelişimini desteklemek için yaşam tarzlarını radikal olarak değiştirmelerine gerek yoktur.

Bebek beyin gelişimi için hamilelikte neler yapılmalı?

Enfeksiyonlar belki de bebek beyin gelişimi için en büyük risktir. Birçok görünüşte zararsız enfeksiyon, beyin hücrelerinin oluşumu ve aralarındaki bağın kurulması dahil, bebeğin gelişimini ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, çoğu kadın, kızamıkçık  ve suçiçeği virüsünün (su çiçeği hastalığının nedeni) en tehlikeli olanlarına karşı zaten bağışıklık geliştirmiştir. Diğer potansiyel olarak zararlı enfeksiyonlar arasında sitomegalovirüs (CMV), toksoplazmoz ve çeşitli cinsel yolla bulaşan hastalıklar (sifiliz, gonore ve genital herpes) bulunur. Doğum öncesi test ve tedavi bazılarının riskini en aza indirebilir, ancak en iyisi hamile kadınların sıkı hijyen uygulayarak bebeklerinin beyinlerini en iyi şekilde korumalarıdır.

Gebelikte enfeksiyonlardan korunmak için öneriler

Tüm bunlar yanında stressiz bir ortamda bebeğinizin büyümesini sağlamanız çok önemlidir. Sağlıklı beslenip, doktor kontrollerinize düzenli gitmeniz çok önemlidir.

Exit mobile version