Site icon Çocuk ve Aile Sağlığı Sitesi

Gebelikte 34. Hafta

Tebrikler! Bebeğinizle buluşmaya bir hafta daha yakınsınız. İşte bu hafta bekleyeceğiniz birkaç şey.

Vücudunuzda Ne Değişiklikler Oluşuyor?

Uterusunuzun üst kısmı artık göbek düğmenizin yaklaşık 14 cm üzerinde hissedilebilir. Her kadının hamileliğinin farklı olduğunu hatırlamak önemlidir, bu nedenle ölçümleriniz diğer hamile kadınlardan farklı olabilir. En önemlisi, rahminizin tutarlı bir oranda büyüyor olmasıdır.

Tipik olarak amniyotik sıvı miktarı 34 ila 36 hafta arasında belirlenir. 37. haftada, bebek için daha fazla yere izin vermek için amniyotik sıvı miktarı azalmaya başlar.

Amniyotik sıvı vücudunuz tarafından emilir, bu da bebeğin hareket etmesi gereken boşluk miktarını arttırır. Bebeğinizin hareketlerinin farklı olduğunu fark etmeye başlayabilirsiniz.

Göbek deliğinizin “dışa” geldiğini veya son derece hassas olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Bu durumda, küçük bir bant parçası kullanabilirsiniz.

Bebeğiniz Ne Kadar Büyük?

Muhtemelen bebeğiniz 44,5 cm uzunluğunda bir yerde ve 2.3 ila 2.5 kg ağırlığındadır.

Bebeğinize Neler Oluyor?

Son birkaç hafta boyunca bebeğinizin vücudunun, cildin altındaki yağ oluşumunu doldurmaya başladığını konuştuk. Bu gelişimin önemli bir parçası çünkü bu yağ depoları bebeğinizin doğumdan sonra vücut ısısını düzenlemesine yardımcı olacak.

Merkezi sinir sistemi olgunlaşmaya devam ediyor ve akciğerler iyi gelişti. Doktorların çoğu ideal olarak 38 ila 40 haftaya kadar çıkmanızı isterken, bebeğinizin şu anda rahim dışında hayatta kalma şansı oldukça yüksektir.

Bu Hafta için Ne Plan Yapmalısın?

Bu süre zarfında birçok doktor hastaları ile aşağıdakileri konuşmaya başlıyor:

Ayrıca, doktorunuzun ve diğer hastane personelinin doğum sırasında kullanacağı çeşitli terimleri anlamaya da başlamalısınız.

Hamileliği Daha İyi Yapmak İçin İpuçları

Doğum kurslarınızdaki bazı temel doğum konularını zaten almış olabilirsiniz, ancak doğum aşamalarının gözden geçirilmesi gerekebilir:

Geçen hafta epizyotomileri tartıştık. Bir epizyotomiden kaçınmanın en iyi yollarından biri ve bedeninizi bebeğinizin doğumu için hazırlamak perineye masaj yapmaktır.

Çoğu doktor, buna 34. haftada başlamanızı önerir. Perinenizi nasıl masaj yapacağınız konusunda

Baba adayı İçin İpuçları: 

Eşinizi desteklemenin bir yolu, perine masajına yardımcı olmaktır. Bu tip bir masaj, epizyotomiden kaçınmasına yardımcı olabilen perineal kasları gerdirmeye yardımcı olabilir.

Unutmayın ki bu cinsel bir şey değil, ama doğumunu kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek bir egzersiz. Güvenli ve yardımcı bir perine masajı sağlamanız için doktorunuza danışınız.

Exit mobile version