HAFTA HAFTA GEBELİK BÖLÜMÜNDE
Gebeliğin hafta hafta nasıl ilerlediğini öğreneceğiz. Gebelikte hafta hafta neler ile karşılaşacaksınız? Fetüsün gebelik sürecindeki gelişimi nasıl oluyor. Tüm bunlar bu konumuzda ayrıntılı olarak anlatacağız. Hamilelik günlerinde beslenmeniz nasıl olmalı? Nelerden uzak durmalısınız? Hamileler hangi aktiviteleri yapmalılar gibi bir çok konuyu bu sayfada bulabilirsiniz.
Çocuklara Sağlık ‘ta çocuk gelişimi, gebelik hesaplama ve yüzlerce çocuk ve gebe sağlığı ile ilgili yazı ve video bulabilirsiniz.
İlk 3 ay
Döllenme ve uterusa yapıştıktan sonra ilk 3 aylık dönemdeki yapıya embriyo denilir. İki tabaka hücreden tüm organ ve vücut parçaları gelişir. Çabucak büyümeye başlar. Kalp atışları başlar, barsaklar gelişmeye başlar. Bebeğin kulak kabartıları, göz kapakları, ağzı ve burun oluşumları başlar.
İkinci üç aylık dönem
İkinci üç aylık dönemin başında bebekler yaklaşık 10 cm uzunluğundadır ve yaklaşık 35- 40 gram ağırlığındadır. Minik, benzersiz parmak izleri artık var ve kalbi günde 25 litre kan pompalıyor. Haftalar geçtikçe bebeğinizin iskeleti lastik kıkırdaktan kemiğe kadar sertleşmeye başlar ve duyma yeteneğini geliştirir. Şimdiye kadar hissetmedi iseniz, kısa bir süre sonra tekme ve hareketleri hissedeceksin.
Üçüncü Trimester
Bebekler, üçüncü trimesterin başlangıcında yaklaşık 1 kilo ağırlığındadır. . Buruşuk ciltleri yağ dokusu olgunlaştığı için düzleşmeye başlıyor. Ayrıca tırnakları, ayak tırnaklarını ve saçları (veya en azından bazı şeftali tüylerini ) gelişiyor. Beyninde milyarlarca nöron ekleniyor. Büyümesine devam eden bebeğiniz normal zamanında doğduğunda yaklaşık 50 cm ve 3,5 kilo ağırlığına erişecek.